tisdag 23 november 2010

3 steg.

Måste vara tömd på blod nu. Fick lämna nio rör blod idag. Vi har varit hos läkaren och pratat om framtiden. Klokare??? Njaaaa, inte riktigt.
Steg 1: Lämnade som sagt en massa blod för 14 olika tester, det jag vet är koll av kromosomfel, det fick sambon också göra(ett ynka...) Vad alla de andra var för vet jag inte, försökte tyda lapparna men det var rena rappakaljan.
Steg 2: Börja att prata om hur vi vill gå vidare. IVF eller äggdonation. det beror ju lite på vad de kommer fram till av alla prover. Sambon och jag är fortfarande mera inne på IVF men inte våran läkare. Vi får nog sätta oss neroch läsa lite mera om donation. Adoption är ju inte heller helt uteslutet men ligger lite längre ner på våran lista då vi tyvärr fick uppfattningen från personen vi pratade med att vi är "gamla". Mycket att fundera på med andra ord.
Steg 3: Träffa läkaren igen den 11 januari, proverna kommer inte att vara klara innan dess... Skulle nått svar komma tillbaka och inte se bra ut så hör hon av sig direkt.
Nu ska vi väl ha bestämt oss för hur vi vill gå vidare, självklart utifrån provsvaren.

Januari känns jättelångt men det är det ju inte. Vi hade ju ändå tänkt vänta tills efter nyår. Funderar lite på att ta kontakt med kuratorn som finns knyten till kvinnokliniken, känner ibland att det skulle vara skönt att prata med någon. Tror att jag går å grubblar men än vad jag själv tror...

Kram på er alla där ute!
/Lilla jag!

8 kommentarer:

  1. Även om adoption inte ligger högst upp på er lista råder jag er att sätta igång innan det är för sent! Det är en lååång process. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Det är så skönt att prata med någon som inte känner en, man kan säga precis vad man tycker och tänker. Man kan gråta en skvätt, ja allt som faller en in ;) Pröva det, kan slå vad om att du kommer till att tycka att det va skönt efteråt.. Det därra med adoption, vi har inte kommit så långt att vi tänkt på det..Har tyvärr inget råd där.. Massa kramar

    SvaraRadera
  3. Tiden kommer gå fort till januari.
    Kanske skönt att hinna få lite tid till varandra över julen först?
    Kramar

    SvaraRadera
  4. Vi gick till kuratorn på vår klinik när världen rasade samman efter beskeden, var otroligt skönt att få sätta känslor på allt som exploderade inombords. Frågor utan svar, vad som var viktigt o s v.

    När de gjorde utredningen på mig kollade de bl a skölkörtel, FMH och kromosomerna (minns inte resten). Gå igenom dem med läkaren så att du får svar på alla dina frågor, tycker det är viktigt så man förstår.

    Adoption ska kännas rätt ifrån hjärtat för att vara aktuellt, gör det det så hoppa på tåget. I vårt fall hade vi beslutat att enbart gå vidare med äggdonation, adoption kändes aldrig som rätt väg för oss. Jag hoppas att mirakel inträffar för er också, många varma kramar

    SvaraRadera
  5. Om ni överhuvudtaget kan tänka er adoption, även om det inte är ett förstahandsval, så påbörja processen omgående! Det tar fruktansvärt lång tid, och många kommuner ger nu inte längre medgivande till de som är fyllda 43. Även om den andra parten är yngre!

    Det där kromosomtestet har vi aldrig fått ta, hur bär man sig åt för att få det?

    SvaraRadera
  6. Att kontakta en kurator är kanske ingen dum idé, du kan ju alltid prova!! Det är inte lätt det där med adoption. Vi har funderat om vi eventuellt ska ställa oss i kö i någon adoptionsbyrå, det verkar ju ta lång tid. Men det är nog viktigt att det känns rätt! Passa på att ta hand om varandra, januari är snart här! =) KRAM KRAM!

    SvaraRadera
  7. Hej.sök info om båda alternativen.Prata med andra som blivit föräldrar genom båda alternativen.Uteslut inget just nu.Lycka till vad ni än beslutar.(OBS.de får ej neka medgivande utredning om ingen av er fyllt 43.ca50% av sveriges kommuner gav medgivande till äldre än 43 förra året.medgivandet rekommenderas att gälla under 3år.dock är äktenskap helst 2år ett krav från alla givarländer)så skönt att läsa att ni ser framåt!Håller tummarna!

    SvaraRadera
  8. Vi sitter i lite samma sits som er. Läser på en del om äggdonation och kämpar ändå på med IVF. Men för tillfället lutar det mer åt ÄD till våren i alla fall. Med allt vad det nu innebär..

    SvaraRadera